Excellence, Platinium, Tapiflex Stairs en ProtectWALL: met deze nieuwe heterogene vinylcollecties brengt Tarkett een volledig assortiment van vloer-, wand- en trapoplossingen die ontworpen werden voor een beter welzijn. De collecties werden ontwikkeld om aan de strengste technische en gezondheidseisen te voldoen voor de gezondheidszorg, de ouderenzorg en het onderwijs. Ook ging er veel aandacht naar design, weerstand en duurzaamheid.

Vind de juiste combinatie van vloeren, wanden en trappen

Met de nieuwe collecties bijpassende vloer-, wand- en trapbekledingen wil Tarkett architecten, ontwerpers, vakmensen en andere klanten een totaaloplossing bieden die ze in een heel gebouw kunnen gebruiken. Elk ontwerp en patroon kan worden aangepast en gecombineerd. Zo biedt Tarkett een totaaloplossing voor een efficiënt en harmonieus ontwerp. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos: gebruik verschillende tinten en patronen in uw vloerbekleding en combineer ze met bijpassende wand- en trapoplossingen. Het resultaat? Een gepersonaliseerd, authentiek en modern interieur.

Excellence: de ruimste keuze aan kleuren en ontwerpen

De Excellence collectie van Tarkett is erg goed bestand tegen de dagelijkse slijtage in druk belopen ruimtes. Dit maakt deze vloeren zeer geschikt voor scholen, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, maar ook voor warenhuizen, winkels, horecaruimtes en kantoren. Excellence biedt de ruimste keuze aan kleuren en ontwerpen op de markt van heterogene vloeren. Architecten, ontwerpers en vakmensen kunnen kiezen uit maar liefst 250 mogelijkheden om mooie en innovatieve tinten en patronen te combineren. Het resultaat: een unieke stijl van vloer tot wand. De extra matte afwerking van de Excellence collectie vermindert de lichtreflectie op de vloer. Dit geeft een natuurlijkere uitstraling en meer gebruikscomfort. Excellence is verkrijgbaar in compacte, akoestische loslegtegels met tegelprofielen..

Bekijk de Excellence vinyl rollencollecties

Platinium: kleuren en functionaliteit voor specifieke behoeften

De nieuwe collectie Platinium werd ontwikkeld om aan de strengste technische vereisten te voldoen, voornamelijk in instellingen in de gezondheidszorg. De vloeren uit deze collectie zijn uitzonderlijk goed bestand tegen druk verkeer en hebben een lange levensduur en tijdloos ontwerp. Daarbovenop absorberen ze tot 17 dB aan geluid, met rustigere omgevingen als resultaat. Intussen is er ook een nieuwe en innovatieve compacte akoestische variant verkrijgbaar, die tot 9 dB aan geluid kan absorberen. Deze akoestische versie biedt een uitstekende weerstand tegen indrukken: 0,03 mm/9 dB voor Acczent Platinium en 0,07 mm/17 dB voor Tapiflex Platinium. Ook het rollen van zware ladingen over de vloer gaat vlotter. Vergeleken met de vorige Evolution collectie is er een verbetering van 20 %. Meer dan 140 opties vormen een aanvulling op alle producten uit de andere collecties. En voor de 8 verschillende ontwerpen kunt uit maar liefst 72 nieuwe kleuren kiezen.

Bekijk onze Platinium collecties vinylrollen

ProtectWALL: vind de perfecte match voor uw vloeren

Deze wandbekleding beschermt muren en houdt ze lang in goede staat. Uiterst geschikt voor hotels en instellingen in de gezondheidszorg en het onderwijs. Dankzij het slimme ontwerp van ProtectWALL zijn krassen minder zichtbaar. De wandbekleding absorbeert schokken en is gemakkelijk schoon te maken. Ook vlekken verwijdert u vlot met een eenvoudig reinigingsmiddel. Met ProtectWALL blijven muren en deuren in kamers en gangen er langer als nieuw uitzien. Vergeleken met verf is het dan ook een veel goedkopere renovatieoplossing. De ProtectWALL wandbekleding bestaat in vijftig kleuren en is qua design en kleur afgestemd op de Excellence, Platinium en Tapiflex Stairs collecties. Laat uw creativiteit maar de vrije loop! Er is ook een variant speciaal voor stofvrije kamers (‘clean rooms’) in de medische sector.

Bekijk de ProtectWALL collecties

Tapiflex Stairs: Ga niet alleen voor een trapbekleding maar voor een volledig concept

Tapiflex Stairs houdt mensen veilig terwijl ze een trap gebruiken. Ingebouwde trapneuzen met speciaal ontworpen ribbels bieden slipweerstand en een betere zichtbaarheid. Zo wordt de trap oplopen gemakkelijker en veiliger. Daarnaast is Tapiflex Stairs heel slijtvast. Tien uitvoeringen van de Tapiflex Stairs hebben een zelfklevende achterkant, waardoor ze snel en gemakkelijk te plaatsen zijn. De vloer-, wand- en trapbekledingen van Excellence, Platinium, ProtectWALL en Tapiflex Stairs worden aangevuld door een brede waaier aan accessoires. Zo vinden architecten, ontwerpers, vakmensen en eindklanten bij Tarkett altijd een totaaloplossing.

Bekijk onze Tapiflex Stairs vloeroplossingen

100 % ftalaatvrije vloeroplossingen

Bovendien zijn dit stuk voor stuk 100 %% phthalate-free. Since there have been doubts in the scientific community on the potential impact of Phthalates on human health, Tarkett selected plasticiser alternatives that are approved for food containers and toys for young children. The 100% ftalaatvrije heterogene vinylcollecties zijn ontworpen voor een beter welzijn en meer gebruikscomfort. De nieuwe collecties verbeteren ook de kwaliteit van de binnenlucht. Dat is niet onbelangrijk, wetende dat mensen 90 % van hun tijd binnen doorbrengen. Dit betekent dat vluchtige organische stoffen in vloer- en wandbekledingen tot een absoluut minimum beperkt worden. Het niveau van vluchtige organische stoffen (VOS) in de Excellence, Platinium, Tapiflex Stairs en ProtectWALL collecties is zeer laag, meer dan honderd keer lager zelfs dan de Europese ISO-norm 16000-9. Ook zijn de nieuwe collecties volledig recycleerbaar en geschikt voor het programma ‘ReStart’ van Tarkett.

Bekijk onze collectie vinylrollen